Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα βρώμης με μελάσα

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις απολαυστικές γεύσεις των μπισκότων βρώμης με μελάσα! Αυτή η συνταγή είναι ένας τέλειος συνδυασμός υγιεινής βρώμης, πλούσιας μελάσας και ζεστών μπαχαρικών που θα ικανοποιήσει το γλυκό σας και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Αυτά τα μπισκότα δεν είναι μόνο απίστευτα νόστιμα αλλά και εύκολα στην παρασκευή τους, καθιστώντας τα ιδανική απόλαυση για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι
Καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

2
Μεγάλα αυγά

¼ φλιτζάνι
Μελάσα

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

3 φλιτζάνια
Παλαιομοδίτικη βρώμη

1 φλιτζάνι
Σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα λαχταριστά μπισκότα βρώμης, θα χρειαστείτε:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Φύλλα ψησίματος
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
  2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρέμα γάλακτος μαζί με το ανάλατο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Ανακατεύουμε τη μελάσα μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγειρική σόδα, την τριμμένη κανέλα και το αλάτι.
  6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  7. Διπλώστε τη βρώμη και τις προαιρετικές σταφίδες ή τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  8. Ρίξτε κουταλιές της σούπας ζύμη σε έτοιμα φύλλα ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες.
  9. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  10. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν στα ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτών των απολαυστικών μπισκότων βρώμης με μελάσα θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος. Ο συνολικός χρόνος, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας και του ψησίματος, πρέπει να είναι περίπου 40 λεπτά. Αυτή η συνταγή δίνει περίπου 24 μπισκότα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο και τα αυγά, καθώς ανακατεύονται πιο εύκολα και έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο λεία ζύμη.
  • Η κρέμαση του βουτύρου και της ζάχαρης μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας τρυφερής και μαστιχωτής υφής στα μπισκότα.
  • Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά τη ζύμη μόλις προσθέσετε τα ξηρά υλικά για να μην γίνουν πυκνά τα μπισκότα.
  • Για επιπλέον γεύση, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας στη ζύμη μαζί με τη μελάσα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες με κομματάκια σοκολάτας ή ακόμα και αποξηραμένα cranberries για μια ευχάριστη ανανέωση.
  • Για να πετύχετε ομοιόμορφα μπισκότα, χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων ή πλάθετε τη ζύμη σε μπάλες με τα χέρια σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (1 μπισκότο):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη (g)
Υδατάνθρακες (g)
Λίπος (g)
Ίνα (g)
Ζάχαρη (g)

180
3
26
8
2
14

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μπισκότα βρώμης με μελάσα είναι τέλεια από μόνα τους, αλλά μπορείτε να τα μεταφέρετε στο επόμενο επίπεδο σερβίροντάς τα με ένα ποτήρι κρύο γάλα ή ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι. Αυτά τα μπισκότα συνδυάζονται επίσης καλά με μια μπάλα παγωτό βανίλια για ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τα παρουσιάσετε σε μια όμορφη πιατέλα ή σε ένα βάζο για μπισκότα για να βελτιώσετε την οπτική τους γοητεία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα βρώμης με μελάσα φρέσκα και νόστιμα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μπισκότα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Απλώς τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο ή σακούλα κατάλληλο για κατάψυξη και ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

  • Βρώμη: Γεμάτη με φυτικές ίνες και βασικά θρεπτικά συστατικά, η βρώμη παρέχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, να προάγουν την υγεία της καρδιάς και να βοηθήσουν στην πέψη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Η βρώμη είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου και του μαγνησίου.

  • Μελάσα: Αυτό το φυσικό γλυκαντικό που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα περιέχει ζωτικά μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Προσφέρει πιο πλούσια γεύση σε σύγκριση με την κανονική ζάχαρη και προσθέτει βάθος σε αυτά τα μπισκότα. Επιπλέον, η μελάσα είναι γνωστή για τις πιθανές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο υπέροχος συνδυασμός βρώμης και μελάσας, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπισκότα τζίντζερ μελάσα: Αυτά τα πικάντικα και λαστιχωτά μπισκότα συνδυάζουν τη ζεστασιά της μελάσας με το τζίντζερ για μια ανακουφιστική απόλαυση.

  2. Μπισκότα με σταφίδα βρώμης: Κλασικά αγαπημένα μπισκότα, αυτά τα μπισκότα διαθέτουν παχουλές σταφίδες αναμεμειγμένες σε μια χορταστική ζύμη μπισκότων με πλιγούρι βρώμης για έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων και υφών.

  3. Ψωμί βρώμης μελάσα: Εάν προτιμάτε ένα ψημένο ψωμί που είναι λίγο πιο ουσιαστικό, αυτή η συνταγή ψωμιού περιλαμβάνει και μελάσα και βρώμη για ένα χορταστικό, υγιεινό καρβέλι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτά τα λαχταριστά μπισκότα βρώμης με μελάσα προέρχεται από την πλούσια παράδοση των σπιτικών λιχουδιών που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Ξυπνούν αναμνήσεις από άνετες κουζίνες και τα ανακουφιστικά αρώματα των φρεσκοψημένων εδεσμάτων. Αν και μπορεί να μην υπάρχουν συγκεκριμένοι διάσημοι μάγειρες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη συνταγή, βασίζεται στη συλλογική τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα αμέτρητων αρτοποιών που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη των νόστιμων σπιτικών μπισκότων. Έτσι, διοχετεύστε τον εσωτερικό σας λάτρη του ψησίματος και απολαύστε τη διαδικασία δημιουργίας της δικής σας παρτίδας ακαταμάχητων μπισκότων βρώμης!

Τώρα, συγκεντρώστε τα υλικά σας, προθερμάνετε το φούρνο σας και ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια καθώς ετοιμάζετε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα βρώμης με μελάσα. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τον τέλειο συνδυασμό βρώμης, γλυκιάς μελάσας και ζεστών μπαχαρικών. Είτε τα μοιράζεστε με αγαπημένα πρόσωπα είτε αφεθείτε σε μια στιγμή αυτοφροντίδας, αυτά τα μπισκότα είναι βέβαιο ότι θα φέρουν χαρά και θα ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σας για σπιτική καλοσύνη. Απολαύστε κάθε μπουκιά! 🍪😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button