Εύκολες συνταγές

Συνταγή σούπας κόκκινης πιπεριάς

Συνταγή για σούπα με κόκκινη πιπεριά

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή σούπας κόκκινης πιπεριάς είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων και υφών που θα ζεστάνει την ψυχή σας. Φτιαγμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές, αρωματικά μπαχαρικά και κρεμώδη υλικά, αυτή η σούπα είναι ανακουφιστική και θρεπτική. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε ένα μπολ με σπιτικά καλούδια, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Κόκκινες πιπεριές

1
Κρεμμύδι

3
Σελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια
Ζωμός λαχανικών

1 φλιτζάνι
Γάλα καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο

για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη σούπα με κόκκινη πιπεριά, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Ταψί
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
– Μεγάλη κατσαρόλα
– Μαχαίρι και ξύλο κοπής
– Ξύλινο κουτάλι
– Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C).
2. Κόβουμε τις κόκκινες πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.
3. Τοποθετούμε τις πιπεριές με την πέτσα προς τα πάνω σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
4. Ψήνετε τις πιπεριές στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθούν και να γίνουν φουσκάλες οι φλούδες.
5. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
6. Μόλις κρυώσει, ξεφλουδίστε την απανθρακωμένη φλούδα από τις πιπεριές και πετάξτε.
7. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
8. Ψιλοκόψτε τις σκελίδες κρεμμυδιού και σκόρδου και στη συνέχεια τις σοτάρετε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνουν διάφανες και να μυρίσουν.
9. Προσθέστε στην κατσαρόλα τις ψητές κόκκινες πιπεριές, το ζωμό λαχανικών, τη γάλα καρύδας, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
10. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
12. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων για να κάνετε πουρέ τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
13. Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε απαλά.
14. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σούπα κόκκινης πιπεριάς είναι περίπου 40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος των πιπεριών και του σιγοβρασμού της σούπας. Η συνταγή αποδίδει περίπου 4, καθιστώντας αυτή την επιλογή για ένα χορτ γεύμα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τη καπνιστή γεύση της σούπας, μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές αντί να τις ψήσετε στο φούρνο.
– Αν προτιμάτε μια πιο πικάντικη κλωτσιά, προσθέστε μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή νιφάδες τσίλι στη σούπα.
– Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του γάλακτος καρύδας ή να την αντικαταστήσετε με την παχύρρευστη κρέμα.
– Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά όπως κόλιαντρο ή βασιλικό για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
11g

Νάτριο
400 mg

Υδατάνθρακες
12g

Ίνα
3g

Πρωτεΐνη
2g

Βιταμίνη C
180% DV

Βιταμίνη Α
60% DV

Ασβέστιο
4% DV

Σίδερο
6% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτή τη σούπα κόκκινης πιπεριάς, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίαση. Σκεφτείτε να ρίξετε έναν στροβιλισμό γάλα καρύδας από πάνω ή πασπαλίστε μερικά ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα για μια πρόσθετη οπτική γοητεία. Συνδυάστε το με ψωμί κρούστα ή χειροποίητα κράκερ για ένα χορταστικό γεύμα. Για μια πιο χορταστική επιλογή, μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια συνοδευτική σαλάτα ή ένα σάντουιτς με τυρί στη σχάρα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τη σούπα κόκκινης πιπεριάς που έχει απομείνει, αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν τη μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, ζεστάνετε απαλά τη σούπα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ζεσταθεί. Αποφύγετε το πάγωμα καθώς η υφή μπορεί να αλλάξει κατά την απόψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Οι κόκκινες πιπεριές, το βασικό συστατικό αυτής της σούπας, είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών όρασης και ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη C υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου και δρα ως αντιοξειδωτικό για την προστασία των κυττάρων από ζημιά.

Τ κρεμμύδια και το σκόρδο όχι μόνο προσθέτουν γεύση αλλά προσφέρουν και προσφέρουν για την υγεία. Περιέχουν ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές δαπάνες, υποστηρίζοντας την ιατρική υγεία του ανοσοποιητικού.

Η γάλα καρύδας προσθέτει κρεμώδη υφή στη σούπα και προσφέρει μια πηγή υγιεινών λιπαρών. Περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), που μπορεί να παρέχει γρήγορη ενέργεια στο σώμα και μπορεί να υποστηρίξει τη διαχείριση του βάρους.

Τα μπαχαρικά που διαφημίσεις, όπως η πάπρικα και το κύμινο, όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση αλλά προσφέρουν και πιθανά για την υγεία. Η πάπρικα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης, ενώ το κύμινο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τις πεπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Συνολικά, αυτή η συνταγή σούπας κόκκινης πιπεριάς παρέχει μια ισορροπία γεύσεων και θρεπτικών συστατικών, καθιστώντας την μια νόστιμη και θρεπτική προσθήκη στη διατροφή σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η σούπα με κόκκινη πιπεριά, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Σούπα ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς: Μια ζωηρή σούπα φτιαγμένη με ώριμες ντομάτες και ψητές κόκκινες πιπεριές, καρυκευμένη με βότανα και μπαχαρικά.
  2. Smoky Chipotle Pepper Soup: Μια πικάντικη και καπνιστή σούπα με πιπεριές Chipotle, μαύρα φασόλια και καλαμπόκι για μια ανατροπή Tex-Mex.
  3. Σούπα ψητών λαχανικών: Ένας συνδυασμός από ψηλά λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων κόκκινων πιπεριών, καρότων και γλυκοπατάτων, αναμειγνύονται σε μια χορταστική και ανακουφιστική σούπα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για σούπα κόκκινης πιπεριάς αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson. Η έμφαση τους στη χρήση φρέσκων, ποιοτικών υλικών και στη δημιουργία γεωγραφικών πιάτων χρησίμευσε ως οδηγός για την ανάπτυξη αυτής της εξαιρετικής συνταγής σούπας. Συνδυάζοντας τη μαγειρική τους τεχνογνωσία με ένα άγγιγμα της δικής μου δημιουργικότητας, έφτιαξα μια συνταγή που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τόσο τους γευστικούς σας καλούς όσο και τους καλεσμένους του δείπνου.

Λοιπόν, γιατί να περιμένετε; Μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια με αυτή την απολαυστική συνταγή σούπας κόκκινης πιπεριάς. Απολαύστε τα αρώματα, τις γεύσεις και τη συγκινητική καλοσύνη που φέρνει στο τραπέζι σας. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button