Εύκολες συνταγές

Συνταγή μεξικάνικο ντόνατ

Σχετικά με τη συνταγή

Επιδοθείτε στα απολαυστικά γλυκά και χορταστικά ντόνατς μεξικάνικου στιλ! 🍩🌮 Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της παραδοσιακής μεξικάνικης κουζίνας με μια διασκεδαστική ανατροπή στο κλασικό ντόνατ. Αυτές οι λαχταριστές λιχουδιές είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, πασπαλισμένες με κανέλα ζάχαρη για ακαταμάχητο φινίρισμα. Είτε λαχταράτε ένα απολαυστικό πρωινό είτε ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αυτά τα μεξικάνικα ντόνατς σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Συστατικά

Προετοιμάστε τα συστατικά σας χρησιμοποιώντας τον παρακάτω πίνακα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
2 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

τριμμένη κανέλα
1 κουταλιά της σούπας

Ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 φλιτζάνι

Γάλα
3/4 φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας

Φυτικό λάδι
Για τηγάνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτούς τους υπέροχους ντόνατς, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

🥣 Μπολ ανάμειξης
🥄 Χτυπάμε ή πιρούνι
🍴 Μεζούρες και κουτάλια
🍳 Φριτέζα ή μεγάλη κατσαρόλα για τηγάνισμα
📋 Χαρτοπετσέτες
🌡️ Θερμόμετρο μαγειρέματος (προαιρετικό)
🧊 Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την αλεσμένη κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  3. Προσθέστε σταδιακά τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Φροντίστε να μην ανακατέψετε υπερβολικά.
  4. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή μεγάλη κατσαρόλα στους περίπου 350°F (175°C).
  5. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα μπισκότων ή ένα κουτάλι, ρίξτε προσεκτικά μέρη της ζύμης στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε για περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ντόνατς μεξικάνικο στιλ είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ανάμειξης και τηγανίσματος. Αυτή η συνταγή φτιάχνει περίπου 12 νόστιμους ντόνατς, ιδανικούς για κοινή χρήση με φίλους και οικογένεια.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👩‍🍳 Όταν μετράτε το αλεύρι, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να το βάλετε ελαφρά στη μεζούρα και να ισοπεδώσετε την κορυφή με ένα μαχαίρι. Αποφύγετε να βάλετε το αλεύρι στο φλιτζάνι, γιατί μπορεί να προκύψουν πυκνοί ντόνατς.
🌡️ Εάν διαθέτετε θερμόμετρο μαγειρέματος, βεβαιωθείτε ότι το λάδι φτάνει και διατηρεί τη θερμοκρασία των 350°F (175°C) σε όλη τη διαδικασία του τηγανίσματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε τραγανούς και ομοιόμορφα ψημένες ντόνατς.
🍩 Για μια νότα έξτρα γεύσης, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα μοσχοκάρυδο ή ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού στο κουρκούτι. Θα δώσει στους λουκουμάδες σας μια απολαυστική πινελιά!
🧂 Μη διστάσετε να προσαρμόσετε την ποσότητα της επικάλυψης ζάχαρης κανέλας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Σε κάποιους αρέσει ελαφριά επικάλυψη, ενώ σε άλλους αρέσει ένα γενναιόδωρο ψεκασμό.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (1 ντόνατ):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
22g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
9g

Πρωτεΐνη
3g

Βιταμίνη D
1 mcg

Ασβέστιο
80 mg

Σίδερο
1 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα μεξικάνικα ντόνατς ζεστά για την απόλυτη ικανοποίηση. Είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά μπορείτε επίσης να τα συνοδεύσετε με μια ποικιλία απολαυστικών επιλογών:

🍓 Φρέσκα μούρα: Προσθέστε μια έκρηξη φρεσκάδας σερβίροντας τα ντόνατς με μια πλευρά από φρέσκες φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα.
☕ Ζεστός καφές ή μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα: Απολαύστε λουκουμάδες μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ στον ατμό ή αφεθείτε στην παραδοσιακή μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα για τέλειο ζευγάρωμα.
🍦 Παγωτό: Για ένα παρακμιακό επιδόρπιο, σερβίρετε τους ζεστούς λουκουμάδες με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή κανέλα. Η αντίθεση θερμοκρασίας και υφής θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.
🥛 Γάλα ή horchata: Συνοδέψτε τους λουκουμάδες με ένα ποτήρι κρύο γάλα ή το δροσιστικό μεξικάνικο ρόφημα ρυζόγαλου που ονομάζεται horchata. Οι κρεμώδεις και γλυκές γεύσεις συμπληρώνουν τέλεια τους λουκουμάδες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα Mexican Style Donuts σας, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Αν θέλετε να τα απολαύσετε για περισσότερη ώρα, μπορείτε να καταψύξετε τους λουκουμάδες. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη. Μπορούν να καταψυχθούν έως και 2 μήνες. Όταν είναι έτοιμα να τα φάτε, ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου και αν θέλετε, τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο για λίγα λεπτά για να ξαναβρούν την τραγανότητά τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ αυτά τα μεξικάνικα ντόνατς είναι αναμφίβολα μια απολαυστική απόλαυση, ορισμένα από τα συστατικά προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία:

🌾 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και περιέχει μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
🥛 Γάλα: Καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και απαραίτητων βιταμινών όπως η βιταμίνη D και η βιταμίνη Β12.
🥚 Αυγά: Πλούσια σε πρωτεΐνη και περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, D, E και B12.
🍯 Κανέλα: Περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
🌽 Φυτικό έλαιο: Περιέχει ακόρεστα λιπαρά υγιεινά για την καρδιά και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κακής χοληστερόλης όταν χρησιμοποιείται με μέτρο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα ντόνατς πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για ντόνατ μεξικάνικου στιλ, μπορεί επίσης να σας αρέσει:
🌶️ Churros: Η κλασική ισπανική απόλαυση που μοιράζεται ομοιότητες με τα μεξικάνικα ντόνατς. Είναι τηγανητά αρτοσκευάσματα πασπαλισμένα με κανέλα ζάχαρη και συχνά βουτηγμένα σε σάλτσα σοκολάτας.
🍓 Σοπαπίλες: Ένα δημοφιλές μεξικάνικο επιδόρπιο που φτιάχνεται από τηγανητή ζύμη, που συνήθως σερβίρεται με μέλι ή ζάχαρη άχνη.
🥞 Τηγανίτες Tres Leches: Μια ανατροπή στις παραδοσιακές τηγανίτες, αυτές οι αφράτες λιχουδιές μουλιάζονται σε ένα γλυκό μείγμα γάλακτος και καλύπτονται με σαντιγί και μούρα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για ντόνατς μεξικάνικο στιλ προέρχεται από τη ζωντανή και ποικιλόμορφη μεξικάνικη κουζίνα. Αντλώντας από τις γεύσεις και τις παραδόσεις του Μεξικού, αυτή η συνταγή έχει προσαρμοστεί για να δημιουργήσει μια μοναδική πινελιά στο κλασικό ντόνατ. Σημαντικές πηγές έμπνευσης φαγητού περιλαμβάνουν διάσημους σεφ όπως οι Rick Bayless, Pati Jinich και Marcela Valladolid που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διάδοση και την προβολή αυθεντικών μεξικανικών γεύσεων στις γαστρονομικές τους δημιουργίες.

Τώρα, ήρθε η ώρα να απελευθερώσετε τον εσωτερικό σας σεφ και να αφεθείτε στη νοστιμιά αυτών των μεξικανικών ντόνατς! Καλό μαγείρεμα! 🎉👩‍🍳🍩

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button