Εύκολες συνταγές

Συνταγή Baton Cake με φρούτα και πουτίγκα

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια απολαυστική απόλαυση με αυτή τη Συνταγή Baton Cake με φρούτα και πουτίγκα. Αυτή η συνταγή είναι ένας τέλειος συνδυασμός από ελαφριές και αφράτες στρώσεις κέικ, γευστικά φρούτα και κρεμώδη πουτίγκα. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γλυκών και πικάντικων γεύσεων που θα σας αφήσουν να λαχταράτε για περισσότερα. Είτε διοργανώνετε μια ειδική περίσταση είτε απλά θέλετε να απολαύσετε κάτι νόστιμο, αυτό το Baton Cake σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι

Αυγά
4

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

Γάλα
1 φλιτζάνι

Ποικιλίες φρούτων
2 φλιτζάνια

Μείγμα στιγμιαίας πουτίγκας βανίλιας
1 πακέτο

Κρύο γάλα
2 φλιτζάνια

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή για κέικ μπατόν με φρούτα και πουτίγκα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • Σύρμα σχάρα
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ποικιλίες φρούτων της επιλογής σας (όπως φράουλες, βατόμουρα, ακτινίδιο και ανανάς)
  • Μείγμα στιγμιαίας πουτίγκας βανίλιας
  • Κρύο γάλα

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350°F (175°C) και λαδώνουμε τις φόρμες του κέικ.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κρέμα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά.
6. Μοιράζετε το κουρκούτι ίσα ανάμεσα στις λαδόκολλες και ισιώνετε τις κορυφές με μια σπάτουλα.
7. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
8. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή για το κέικ Baton με φρούτα και πουτίγκα είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης για τις στρώσεις κέικ. Μπορεί να χρειαστούν επιπλέον 30 λεπτά για να κρυώσουν οι στρώσεις του κέικ προτού συναρμολογήσετε το τελικό κέικ.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε λαδώσει σωστά τις φόρμες του κέικ για να μην κολλήσει το κέικ.
– Χρησιμοποιήστε υλικά σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερο ανακάτεμα και πιο απαλό κουρκούτι.
– Όταν προσθέτετε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, το κάνετε σταδιακά για να αποφύγετε τους σβόλους.
– Να είστε απαλοί όταν διπλώνετε τα φρούτα για να διατηρήσετε την υφή και το σχήμα τους.
– Αφήστε τις στρώσεις του κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν απλώσετε τη γέμιση πουτίγκας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
14 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
75 mg

Νάτριο
220 mg

Υδατάνθρακες
42g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
24 g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το Baton Cake, μπορείτε να πασπαλίσετε το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για μια νότα κομψότητας. Εναλλακτικά, μπορείτε να το διακοσμήσετε με φέτες φρέσκων φρούτων και με λίγο σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας. Ταιριάζει καλά με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Σερβίρετε το σε μια όμορφη βάση για κέικ ή σε ατομικά πιάτα για μια εντυπωσιακή παρουσίαση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Φυλάξτε το Baton Cake που έχει απομείνει σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Φροντίστε να το καλύψετε σωστά για να μην στεγνώσει. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή για κέικ Baton με φρούτα και πουτίγκα συνδυάζει πολλά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι μερικά:

  1. Φρούτα: Τα διάφορα φρούτα που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη συνταγή, όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα, το ακτινίδιο και ο ανανάς, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν στη συνολική υγεία και ευεξία.

  2. Γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι σημαντικό για γερά οστά και δόντια. Περιέχει επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως βιταμίνη D) και μέταλλα όπως φώσφορο και κάλιο.

  3. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Περιέχουν επίσης βιταμίνες A, B12 και D, καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο και σελήνιο.

  4. Βούτυρο: Ενώ το βούτυρο πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, προσθέτει πλούτο και γεύση στα αρτοσκευάσματα. Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.

  5. Εκχύλισμα βανίλιας: Το εκχύλισμα βανίλιας προέρχεται από κόκκους βανίλιας και προσθέτει ένα ευχάριστο άρωμα και γεύση στο κέικ. Είναι επίσης γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Αν και αυτή η συνταγή για κέικ Baton με φρούτα και πουτίγκα είναι μια νόστιμη απόλαυση, είναι σημαντικό να την απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων στα γεύματά σας μπορεί να συμβάλει σε ένα θρεπτικό πρόγραμμα διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε τη συνταγή για το κέικ Baton με φρούτα και πουτίγκα, ίσως θα θέλατε να εξερευνήσετε παρόμοιες συνταγές που περιλαμβάνουν φρούτα και πουτίγκα:

  1. Τριφλό φρούτων: Στρώσεις από παντεσπάνι, κρέμα ή πουτίγκα και φρέσκα φρούτα δημιουργούν ένα απολαυστικό επιδόρπιο που είναι οπτικά ελκυστικό και νόστιμο.

  2. Τάρτα φρούτων: Μια τραγανή κρούστα ζαχαροπλαστικής γεμάτη με κρεμώδη πουτίγκα βανίλιας ή κρέμα και από πάνω μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα προσφέρει μια όμορφη και αναζωογονητική απόλαυση.

  3. Παρφέ πουτίγκας: Φλιτζάνια επιδόρπιου με στρώματα με πουτίγκα, θρυμματισμένα μπισκότα και ποικιλία φρούτων προσφέρουν μια απλή αλλά ικανοποιητική επιλογή επιδορπίου.

  4. Κέικ πουτίγκας μούρων: Αυτή η συνταγή συνδυάζει την καλοσύνη των μούρων με ένα ελαφρύ και αέρινο κουρκούτι για κέικ που μεταμορφώνεται σε μια λαχταριστή υφή σαν πουτίγκα όταν ψήνεται.

Ο πειραματισμός με διαφορετικούς συνδυασμούς φρούτων, κέικ και πουτίγκες μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικές γαστρονομικές δημιουργίες που καλύπτουν τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Baton Cake με φρούτα και πουτίγκα εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως η Nigella Lawson και η Ina Garten, οι οποίοι είναι γνωστοί για την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία λαχταριστών γλυκών. Το πάθος τους για τη χρήση φρέσκων συστατικών και η δημιουργική τους προσέγγιση στην ανάπτυξη συνταγών έχουν επηρεάσει αυτήν την απολαυστική απόλαυση. Επιπλέον, οι τοπικές αγορές αγροτών και τα εποχιακά προϊόντα χρησίμευσαν ως πηγή έμπνευσης, καθώς η ενσωμάτωση φρέσκων, ώριμων φρούτων αναδεικνύει τη γεύση και την οπτική γοητεία του κέικ.

Θυμηθείτε, η μαγειρική είναι τέχνη και κάθε σεφ προσθέτει τη μοναδική του πινελιά σε κάθε συνταγή. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε, να προσαρμόσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα βασισμένο στη Συνταγή Baton Cake With Fruit And Pudding. Απολαύστε τη διαδικασία και απολαύστε τα νόστιμα αποτελέσματα!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button